Tien statushouders doen werkervaring op bij Stadsbeheer gemeente Groningen

Carine Bloemhoff. Foto: Archief DVHN

Tien statushouders doen vanaf 1 september werkervaring op bij Stadsbeheer van de gemeente Groningen. Het gaat om een ontwikkeltraject van een half jaar, met behoud van uitkering. Het uiteindelijke doel is de statushouders te laten doorstromen richting regulier werk.
Lees meer over
Stad

De deelnemers verrichten - afhankelijk van hun vaardigheden en belangstelling - werkzaamheden in het magazijn, bij de technische dienst, bij de groenvoorziening, in het timmerbedrijf, in de afvalverwerking of bij de verkeersploeg.

‘Het college vindt het belangrijk dat meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen participeren’, stelt wethouder Carine Bloemhoff in een persbericht. ‘Veel statushouders ervaren, om diverse redenen, deze afstand tot werk. De gemeente wil deze doelgroep ook binnen haar eigen organisatie kansen bieden.’

Doorstromen naar regulier werk

Het traject bouwt in fases op naar een werkweek van 40 uur; inclusief drie dagdelen inburgering. De deelnemers halen een praktijkverklaring.

Na een half jaar wordt bekeken of de deelnemers kunnen doorstromen naar regulier werk.

Werkprogramma

Het ontwikkeltraject is een onderdeel van het werkprogramma van de gemeente. Dit is een concrete set aan maatregelen die beoogt onnodige instroom in de bijstand en onnodig langdurig gebruik van de bijstand te voorkomen.

Het werkprogramma heeft als doel 500 extra inwoners, die nu een bijstandsuitkering ontvangen, te activeren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu