Tijmen van Dijk van het Instagram-account 'ifoundyourfilm' vertelt in documentaire Groningse filmmakers over zijn drang analoge foto's te verzamelen

Still uit de film 'ifoundyourfilm'.

In de galerie van Noorderlicht Studio in Groningen wordt zaterdag 3 oktober de korte documentaire ‘ifoundyourfilm’ van de Groninger filmmakers Jelte van Lente en Hanne van der Velde vertoond. Deze film zoomt in op Tijmen van Dijk, de man achter het Instagram-account ifoundyourfilm.

Tijmen van Dijk vertelt in de 11 minuten durende film ifoundyourfilm over de drang analoge foto’s te verzamelen. Deze begon toen hij in kringloopwinkels camera’s vond waarin nog fotorolletjes zaten. De fotorolletjes bevatten foto’s die nog nooit door iemand gezien waren, zelfs niet door de maker.

Van Dijk, zelf fotograaf, ontwikkelde de rolletjes in zijn doka en drukte de foto’s af. Dit resulteerde in een grote verzameling vernacular photography , oftewel gevonden amateurfoto’s.

Soundtrack Kinetophone

Rue du Labrador Films, een initiatief van Jelte van Lente en Hanne van der Velde, werkte voor de soundtrack van de film samen met Kinetophone. Deze Groningse band, die is gespecialiseerd in het maken van soundtracks bij oude, meestal zwijgende films, componeerde speciaal voor de documentaire een muziekstuk.

De film wordt 3 oktober meerdere malen gratis vertoond. Daarnaast worden foto’s, dokaprints en dia’s uit Van Dijks collectie getoond.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu