Tilleke Oomen vertelt in 'Naar en geweten' het waargebeurde verhaal van Karim

Tilleke Oomen. Foto: Eigen foto

Bij Uitgeverij Palmslag is maandag het boek ‘Naar eer en geweten’ verschenen. Tilleke Oomen uit Groningen vertelt hierin het waargebeurde verhaal van Karim, een Nederlander van Iraanse afkomst die ze ontmoette bij Humanitas..

Karim verblijft met zijn gezin bij de Mujahedin in Irak, wanneer hij wordt gescheiden van zijn zoon Boran. Karim zet alles op alles om te vluchten en zijn zoon terug te vinden…

Uiteindelijk, na jaren zonder succes naar hem te hebben gezocht, arriveert Karim zonder Boran in Nederland. Hij is ervan overtuigd dat een rechtstaat als Nederland hem kan helpen om zijn zoon terug te krijgen.

Dat valt tegen. Karim wordt van het kastje naar de muur gestuurd en wordt zelfs beschuldigd van kidnapping, om vervolgens gevangengenomen en veroordeeld te worden.

Maar hij geeft niet op.

Tilleke Oomen

Tilleke Oomen (1956) is geboren en getogen in de randstad, maar al 25 jaar woonachtig in Groningen. Naast haar werk als psychiatrisch verpleegkundige deed zij de lerarenopleiding Nederlands en specialiseerde zij zich in Nederlands als tweede taal. Zo kwam ze bij Humanitas terecht, waar ze al sinds jaar en dag werkt als taalcoach.

Naar eer en geweten is haar debuut als schrijver. ISBN: 9789493059634.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu