Tocht om de Noord lanceert virtuele versie Pronkjewailpad: Pronkjewailspel

Screenshot van het Pronkjewailspel.

Met de Nationale Thuiswedstrijd in Groningen wordt in het weekend van 9 en 10 mei het Pronkjewailspel in gebruik genomen. Dit spel is een initiatief van Tocht om de Noord, de organisatie achter het Pronkjewailpad.

Het Pronkjewailspel is een virtuele versie van het Pronkjewailpad, een populair langeafstandswandel- en fietspad door Groningen, opgedeeld in een noord- (250 kilometer) en een zuidroute (350 kilometer).

Het Pronkjewailspel draait om een app die bewegingen - alles telt mee - en stappen telt. Aan de hand van alle bewegingen wordt het aantal kilometers bepaald dat de deelnemer heeft gelopen.

Vijf kilometer bewegen staat gelijk aan vijf kilometer op het virtuele Pronkjewailpad.

Doe-activiteiten bij stempelposten

Onderweg moeten de deelnemers bij stempelposten vragen beantwoorden. Een goed antwoord levert een stempel en punten voor de digitale stempelkaart op. Met deze ‘doe-activiteiten’ leren de deelnemers Groningen bovendien op een (inter)actieve manier kennen.

Het echte Pronkjewelpad telt ruim 280 stempelposten bij lokale ondernemers en andere toeristische, recreatieve en culturele organisaties.

Thuiswedstrijd in Groningen

Met de Thuiswedstrijd in Groningen , waarmee het spel in gebruik genomen wordt, wordt iedereen uitgedaagd een zo groot mogelijke afstand op het (virtuele) Pronkjewailpad af te leggen en daarmee het goede doel te steunen.

Het Pronkjewailspel wordt in het openingsweekend namelijk gekoppeld aan de Groningen Toerisme Coöperatie , een organisatie die ondernemers in de vrijetijdssector ondersteunt. Deelnemers wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd of om zich per kilometer (of een aantal kilometer)te laten sponsoren

Belangstellenden kunnen zich via pronkjewailpad@todn.nl aanmelden voor deelname aan de Thuiswedstrijd in Groningen . Hierbij worden in totaal 110 prijzen verdeeld.

Na het openingsweekend blijft het Pronkjewailspel gratis beschikbaar in de App Store en Play Store.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu