Top Dutch Solar Racing uit Groningen bereidt zich in havenstad Agadir voor op Solar Challenge Morocco

Top Dutch Solar Racing uit Groningen vertrekt zaterdag 25 september naar Agadir in Marokko. Daar bereidt het uit 21 studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort, ROC Friese Poort en Alfa-college bestaande team zich een maand lang voor op de deelname aan de Solar Challenge Morocco.

Top Dutch Solar Racing met zijn nieuwe zonneauto Green Spirit.

Top Dutch Solar Racing met zijn nieuwe zonneauto Green Spirit. Foto: Harjan Offerein

Deze race voor zonneauto’s is georganiseerd als alternatief voor de in februari van dit jaar (vanwege corona) afgelaste Bridgestone World Solar Challenge. De race begint (25 oktober) en eindigt (29 oktober) in de West-Marokkaanse havenstad Agadir, en voert onder meer door de Sahara en het Atlas-gebergte.

Zonneauto Green Spirit

Voor de 2400 kilometer lange race van start gaat, wordt de Green Spirit , de nieuwe zonneauto van Top Dutch Solar Racing, uitgebreid getest onder veranderde klimaatomstandigheden. Daarnaast moet Top Dutch Solar Racing de technische keuring (of: scrutineering ) en kwalificatie doorstaan.

Een bijzondere uitdaging voor de Green Spirit , de nieuwe zonneauto van Top Dutch Solar Racing, is het hoogteverschil van 8 kilometer. De - in totaal acht - deelnemende zonneauto’s zijn immers ontworpen voor een race op het Australische platteland.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu