Twee dames op pad in de regen, ze lopen richting Herestraat Groningen. Gaan ze naar de HEMA of naar de Helvetia-flat? | Herinnerings in beeld

Hereplein, 1977. Fotograaf onbekend, Groninger Archieven

De geschiedenis van Groningen in beeld gebracht door de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum/Museum aan de A. Deze week: Een regenachtige middag op het Hereplein.

Twee keurige dames lopen richting Herestraat. Ze zijn vast niet onderweg naar de HEMA voor een stuk rookworst. Nou ja, je weet het niet. Wel weten we vrij zeker dat het regent. De jongen zit onder de luifel van bioscoop Camera zelfs gezellig onder moeders doorkijkparaplu.

De foto was op www.beeldbankgroningen.nl gedateerd omstreeks 1980. Maar dankzij het affiche van de film Een Brug Te Ver hebben we dit kunnen preciseren met 1977, het jaar dat de oorlogsfilm in roulatie ging.

We weten het niet...

Of de dames de Herebrug hebben genomen, ook dat weten we niet. Misschien zijn het wel vriendinnen uit de Helvetia-flat, boven het hotel om de hoek. Al weer heel wat jaren die oranje bank, u weet wel.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl .

Michael Hermse

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu