Van Rihanna tot Maria Callas. Studenten Minerva uit Groningen maken eigen interpretaties van 23 platenhoezen

De expositie Aperture/Overture: The Album van Minerva en het Prins Claus Conservatorium. Afbeelding poster: Prins Claus Conservatorium

Studenten van Academie Minerva en het Prins Claus Conservatorium uit Groningen hebben 23 platenhoezen onder handen genomen. Deze vullen een tentoonstelling die tot de zomer te zien is in het conservatorium.
Lees meer over
Stad
Beeldende kunst
Muziek

Naast vrijwel exacte kopieën laat de expositie Aperture/Overture: The Album ook nieuwe interpretaties van bestaande albumcovers zien. Ook geven enkele een volledig nieuwe betekenis aan de originele albumhoes of leveren kritiek op actuele gebeurtenissen zoals de oorlog in Oekraïne.

Het gaat om uiteenlopende albumcovers: van Rihanna tot Maria Callas en van orgel- tot gamemuziek.

De studenten werkten op verschillende locaties aan de herinterpretaties: van de fotostudio in Minerva tot de Stadsschouwburg, de Martinikerk, en zelfs in een badkuip gevuld met tomatensoep en melk.

Van de expositie is een catalogus gemaakt. De opbrengst daarvan komt volledig ten goede aan Giro 555 ten behoeve van hulp aan Oekraïne.

De tentoonstelling is tot aan de zomer gratis te bezoeken op werkdagen tussen 09.00 en20.00 uur en in de weekenden tussen 11.00 en 16.00 uur.

Nieuws

menu