Viering 75e geboortedag Herman Brood in de Engelstede Engelbert met tributeband ‘Huize Ria’ (tijdens 'You can’t beat me’-tour)

Huize Ria. Foto: Dominique Foto’s

In de Engelstede in Engelbert is het op 5 november feest. Het is dan 75 jaar geleden dat Herman Brood geboren werd. Volgens uitbater Bert van Wieren een reden voor een feest. ‘Herman Brood is niet dood. Dood ben je pas wanneer je vergeten bent!’
Lees meer over
Stad
Midden-Groningen

De Herman Brood Tributeband ‘Huize Ria’ doet op 5 november voor de derde keer in twee jaar tijd de Engelstede aan. Deze, voor fans van Brood bijzondere dag, wordt door de band aangegrepen om een speciale nieuwsbrief uit te brengen. Hierin komen naast Bert van Wieren ook Brood’s manager Koos van Dijk, Tekie Buissink en anderen uit scene rond Brood aan het woord.

De acht koppige formatie Huize Ria ziet het als hun missie om de muziek van Brood levend te houden en het publiek mee te nemen op een trip door zijn muzikale erfenis. Koos van Dijk reageert: ,,Herman zei altijd dat het een belangrijke graadmeter voor de populariteit van een artiest is als er (liefst veel) bandjes zijn die de muziek spelen. Dus in dit geval Herman Brood nummers zelf en zijn muziek in leven en ere houden, ik onderschrijf dit 1000%, dus Huize Ria Rock On!”

Veel bekende nummers

Naast deze nummers komen veel bekende nummers voorbij op 5 november. Huize Ria zanger Marcel Snellenburg: ,,We onderscheiden ons met een complete bezetting met fantastische muzikanten waardoor we in principe het complete oeuvre van Brood kunnen brengen. Natuurlijk spelen we de grote hits. Maar er is zoveel meer: stevige rock, blues, funk, reggae, ballads en ook onze zangeressen laten van zich horen. We kijken er naar uit om er een echt sfeervol feest van te maken.”

Het optreden in de Engelstede is onderdeel van de ‘You can’t beat me’ tour waarmee de band momenteel door het land trekt. Om 20.00 uur wordt het feest ook met dat nummer geopend. De deuren van de Engelstede zijn vanaf 17.00 uur open. Entree is 7,50 euro incl. 1 consumptiemunt. Reserveren kan via [email protected] .

Wil je alle verhalen lezen rondom de 75e geboortedag van Herman Brood, kijk dan op www.huizeria.com om je in te schijven voor de nieuwsbrief.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu