Viering Sint Maarten in Groningen door corona compleet anders dan anders

De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken te Groningen deelt dit jaar voederbieten uit op de Vismarkt. Foto: Vereeniging voor Volksvermaken

‘11 november is de dag. Dat mijn lichtje, dat mijn lichtje. 11 november is de dag. Dat mijn lichtje branden mag.’ Dit blijft vooralsnog onveranderd. Maar verder is de viering van Sint Maarten in Groningen door de coronacrisis compleet anders dan anders.
Lees meer over
Stad

Zo vindt de benefietmaaltijd, waarvan de opbrengst ten goede komt aan thuis- en daklozen in Groningen, niet in de Martinikerk plaats. In plaats daarvan kunnen Stadjers deze zogeheten ganzenmaaltijd thuis laten bezorgen.

Verder vindt het traditionele Sint Martinusconcert niet woensdag 11 november plaats, maar is het al opgenomen. Om woensdag 11 november te worden uitgezonden.

Maak een ‘lampie’

De traditionele lampionnenwedstrijd, waarvoor de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken te Groningen steevast vele honderden voederbieten uitdeelde, maakt plaats voor een online lampionnenwedstrijd. Kinderen tot en met 12 jaar worden daarbij opgeroepen voor 9 november 23.30 uur een ‘lampie’ - selfie met een zelfgemaakte lampion - op te sturen naar [email protected] .

Theatervoorstelling voor gezinnen die het niet zo breed hebben

Een theatervoorstelling van Het Houten Huis voor gezinnen die het niet zo breed hebben gaat wel ‘live’ door. Het Houten Huis speelt IK …eh ik dinsdag 10 november in het Grand Théatre. De doelgroep is uitgenodigd via Het Kopland.

De Sint Martinus-Vesper in het hoogkoor van de de Martinikerk, voorbereid door de Protestantse Gemeente Groningen, kan door maximaal dertig mensen worden bijgewoond, en wordt tevens gestreamd.

In de Martinikerk vindt 11 november bovendien een jassen- en dekeninzameling plaats voor opvangcentrum Open Hof en Dorcas.

Nieuws

Meest gelezen

menu