Loop de virtuele 4 Mijl van Groningen op 11 oktober. App zorgt voor nabootsing van de juiste beleving (met gejuich van publiek)

De virtuele 4 Mijl van Groningen is een individueel loopavontuur. Foto: Golazo

Door de uitbraak van het coronavirus ging een streep door de 4 Mijl van Groningen. Organisator Golazo presenteert zondag 11 oktober echter wel een virtuele 4 Mijl van Groningen en een virtuele 4Mijl4You. Voor deze individuele loopavonturen is een app ontwikkeld.

Deelnemers kunnen met de digitale Nationale-Nederlanden Hardloopplanner hun eigen route uitstippelen. Met start en finish bij de eigen voordeur, bijvoorbeeld.

MyTrace-app

De MyTrace-app zorgt vervolgens voor een zo levensecht mogelijke nabootsing van de beleving van de 4 Mijl. Zo klinkt voor het virtuele startschot het enige echte 4 Mijl-lied van de band Nuchter en horen de deelnemers onderweg aanmoedigingen van een enthousiast publiek.

Verder worden ze op de hoogte gehouden van hun tussentijden, gemiddelde snelheid en klasseringen, en horen ze waar ze zich op het originele parcours zouden bevinden.

Alle informatie, inclusief de eindtijd, verschijnt na afloop op een persoonlijke tijdlijn.

NN Running Day

De virtuele virtuele 4 Mijl van Groningen (voor hardlopers) en de 4Mijl4You (voor wandelaars) zijn onderdeel van de NN Running Day . Hierbij kunnen sportievelingen deelnemen aan de NN Marathon Rotterdam, Marathon Eindhoven, Singelloop Utrecht, Almere City Run, Maastrichts Mooiste, 4 Mijl van Groningen en 4Mijl4You.

Inschrijven voor de Menzis 4 Mijl van Groningen of de 4 Mijl4You kan via www.4mijl.nl/virtuele-editie . Deelname is volledig gratis.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
menu