Vrienden van de Lutherse Kerk in Groningen starten crowdfundingsactie. 'Voor herstel van 17-eeuwse consistorie is ruim 4000 euro nodig'

Lutherse Kerk in Groningen. Foto: screenshot filmpje Voor de Kunst

De Vrienden van de Lutherse Kerk starten een crowdfundingsactie om de consistorie op te knappen. Binnen 25 dagen wil zij daarvoor ruim 4000 euro inzamelen.

De start in de eerste dagen is veelbelovend: binnen een paar dagen heeft de actie dankzij 37 donateurs al ruim 1600 euro opgebracht.

De Lutherse Kerk is een belangrijk cultuurpodium in het centrum van Groningen en maakt deel uit van festivals als Noorderzon, het Peter de Grote Festival en Eurorsonic. Ook kent de kerk een aantal vaste gebruikers, zoals het Haydn Jeugdstrijkorkest, Musica Antiqua Nova en Luthers Bach Ensemble.

De consistorie was vroeger de zogenaamde kerkenraadkamer, maar is nu in gebruik als kleedkamer en kantoor. Dankzij het KickstartFonds zijn de ventilatie en hygiëne voor deze ruimte verbeterd, maar volgens het huidige cultuurpodium hebben de verdere inrichting en faciliteiten hebben ook een opknapbeurt nodig.

Het gaat om een crowdfundingactie op Voor De Kunst. Dit betekent dat als over 25 dagen het streefbedrag niet behaald is, mensen die gedoneerd hebben hun geldbedrag terugkrijgen. Als tegenprestatie bieden de vaste gebruikers onder meer vrijkaarten voor komende concerten, yogalessen, cd’s of bijvoorbeeld een ukelele workshop.

De actie is te vinden via www.voordekunst.nl onder ‘lutherse kerk’.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu