VRIJDAG Advies zet tijdelijke versie KultuurCentrale online en daagt Groningers daarmee uit de crisis met kunst en cultuur te lijf te gaan

Foto: Eigen foto

De coronacrisis heeft VRIJDAG Advies uit Groningen ertoe verleid een tijdelijke versie van de KultuurCentrale online te zetten. De KultuurCentrale is een platform-in-ontwikkeling voor iedereen in de provincie Groningen die in zijn vrije tijd kunst maakt.

VRIJDAG Advies is een onderdeel van het centrum voor amateurkunst VRIJDAG (muziek, theater en beeldende kunst). VRIJDAG Advies werkt al langere tijd aan een gebruiksvriendelijke online community die alle groepen binnen het culturele veld in een paar muisklikken met elkaar én met de wereld daar buiten verbindt.

Een platform waar makers andere makers ontmoeten, programmeurs artiesten én hun publiek vinden en amateurkunstenaars een kunstenaar-docent vinden.

‘Of je nu zingt in een kerkkoor of onder de douche, portretten schildert of graffiti spuit; iedereen kan met de KultuurCentrale vinden wat hij nodig heeft. Praktische zaken, maar juist ook beleving, en inspiratie’, schrijft projectleider Paula Mulder in een persbericht.

‘Met kunst en cultuur de crisis te lijf te gaan’

Met de tijdelijke versie van de KultuurCentrale daagt VRIJDAG Advies heel Groningen uit ‘om met kunst en cultuur samen deze crisis te lijf te gaan’.

Op de website staan opdrachten die mensen thuis kunnen uitvoeren. Mulder: ‘We willen dat iedereen in Groningen laagdrempelig aan cultuur kan blijven doen. We zoeken makers met leuke ideeën om thuis te kunnen uitvoeren.’

Onder de inzenders van opdrachten wordt een prijs verloot. De winnaar krijgt een artikel in de derde editie van Vrijdags KultuurBlad en mag gratis deelnemen aan een workshop naar keuze van Vrijdag Advies of POPgroningen.

Verder verzamelt VRIJDAG Advies filmpjes van optredens en presentaties.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu