WadAap wint liedjeswedstrijd Sound of Freedom en mag in 2021 optreden op Bevrijdingsfestival Groningen

Het rapduo WadAap. Foto: Eigen foto

Het rapduo WadAap heeft met zijn nummer ‘Vrij om te zijn’ de provinciale liedjeswedstrijd ‘Sound of Freedom’ van Bevrijdingsfestival Groningen gewonnen. Dat heeft Bevrijdingsfestival Groningen donderdag bekendgemaakt.

Het stad-Groninger duo WadAap heeft met de winst een optreden op het Bevrijdingsfestival Groningen in 2021 verdiend; de editie van dit jaar is afgelast vanwege het coronavirus. Het duo won bovendien 1000 euro, coaching en een financiële bijdrage voor het maken van een opname in een studio.

Thema: ‘Vrijheid anno nu’

Alle inzendingen werden beoordeeld door een jury bestaande uit programmeur Joey Ruchtie, muziekredacteur Rolf Schreuder (RTV Noord), recensent Peter van der Heide (Dagblad van het Noorden), Rein de Vries (OOG Radio/ Scherpe Oren) en singer-songwriter Inge van Calkar.

Behalve op de kwaliteit letten ze daarbij op de invulling van het thema Vrijheid anno nu .

‘Sterke inhoudelijke raptekst’

WadAaps nummer Vrij om te zijn sluit volgens de jury naadloos aan op het thema. ‘WadAap levert een sterke inhoudelijke raptekst die met humor en positiviteit het onderwerp vrijheid van diverse kanten belicht’, schrijft de jury in haar rapport.

‘De speelse Nederlandstalige woordenstroom combineert soepel met de knap eenvoudig gehouden, zeer doeltreffende en aanstekelijke muziek. Zonder twijfel is Vrij om te zijn een van de meest speelse inzendingen voor deze contest, waarbij het thema op een uiterst creatieve wijze wordt vertolkt. Fris, eigentijds en met een positieve ondertoon.’

Sound of Freedom is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu