Wat wordt de opvolger van de korte film Weer Samen van Jelle Buning? Cine Challenge Groningen krijgt een vervolg

Cine Challenge Groningen krijgt een vervolg. Foto: Shutterstock

Stichting de Productie Groningen houdt volgend jaar de tweede editie van de Cine Challenge Groningen. Wie goed is in het maken van korte fictiefilms of animaties kan zich aanmelden. Het genre is western.
Lees meer over
Stad

Inzenden kan tot 4 april 2022. De film mag maximaal een kwartier duren en moet zich afspelen in of rondom de stad Groningen.

De wedstrijd was volgens de organisatie vorig jaar een succes. „Er waren 13 inzendingen voor diverse categorieën en in de categorie Beste Film won Jelle Buning met Weer Samen , een eigenzinnige Groningse Film Noir”, vertelt woordvoerder Arthur Groenewold.

Filmen met mobiele telefoon

„Wij willen iedereen uitdagen om een korte fictiefilm of animatie te maken. Een film thuis geschoten met een mobiel dingt wat ons betreft net zo hard mee naar de prijzen,” aldus Groenewold.

In de tweede week van mei vindt de bekendmaking van de prijswinnaars plaats. De winnaar van de Beste Film ontvangt een prijs van 500 euro.

Stichting de Productie produceerde eerder ook de 6-delige wijkserie: Een Dag Uit Duizend Dromen , die werd uitgezonden door OOG TV.

Nieuws

menu