Zomerweken bij Tuin in Stad in Groningen. 'We hebben al wel een keer op onze duim geslagen'

Concentratie bij het timmeren van de trap.

Bij Tuin in Stad in de wijk Vinkhuizen in Groningen zijn deze zomervakantie allerlei activiteiten voor kinderen die wel van een uitdaging houden.
Lees meer over
Stad

Bij Tuin in Stad aan de Tarraweg in Vinkhuizen is het geklop en gehamer al van verre te horen. Rond de vijftien kinderen proppen al hun creativiteit en werklust in het bouwen van een hut. ,,We hebben al wel een keer op onze duim geslagen”, zegt Mia, een van de meiden die woest in de weer zijn om een ladder te timmeren van sloop- en pallethout. Verderop heeft een van de hutten al een complete ophaalbrug. ,,Maar wij hebben een trap nodig. Kijk, we bouwen er nog een verdieping bovenop”, zegt ze.

Op de vloer van de hut prijken al twee luxe kussen. ,,Misschien dat we er straks een op onze eerste verdieping liggen. Zoals dat gaat: in het hoofd is de inrichting al af, maar moet het dak nog getimmerd worden. Het kan Mia en haar vriendinnen niet deren. Ze timmeren lekker door.

De komende weken zijn er nog allerlei activiteiten in het groene en bloeiende stadsparadijsje aan de Tarraweg. Volgende week is er een inloop in het ‘maaklab’ in Tuin en Stad en kunnen kinderen zelf bedenken wat ze willen maken. Ook kunnen kinderen onder zeer deskundige leiding aan de slag met een oude, maar spannende fotografietechniek. De eerste week van augustus kunnen kinderen leren lassen en daarna gaat het maaklab aan de slag met zeefdruk.

Opgeven kan via [email protected] .

Nieuws

Meest gelezen

menu