Week van het Afval wordt in Groningen afgetrapt met circulaire modeshow op de trappen van Forum

Still uit eerder werk (DenimLab) van studenten van Art&Design van het Noorderpoort College.

De gemeente Groningen wil een gemeente zijn waar zo weinig mogelijk huishoudelijk afval ontstaat. En afval dat toch overblijft, moet op een hoogwaardige manier hergebruikt worden. Tijdens de Week van het Afval mogen inwoners hun mening geven over afval en hoe daar mee omgegaan moet worden.
Lees meer over
Stad

De week wordt op woensdag afgetrapt in Forum Groningen met een optreden van The Troep Troup Tribe. Dat is een groep kunstenaars, docenten en studenten Art&Design van het Noorderpoortcollege. Zij zetten zich in om het bewustzijn op duurzaamheid te vergroten met hun circulaire, duurzame kunstprojecten. Zo vroegen ze met eerdere projecten al aandacht voor onder meer het wereldwijde plasticprobleem- en fair fashion.

Tijdens een modeshow dalen de studenten de trappen van het gebouw af in hun zelf ontworpen circulaire outfits. Dit met het doel om aandacht te vragen voor het hergebruiken van waardevolle grondstoffen. De grondstofschaarste (onder andere staal, glas, hout en papierpulp) van de afgelopen tijd, onderstreept nog eens extra de noodzaak hiervan.

Afvalbar

De presentatie van dit optreden is in handen van Lara Harbers en wethouder Glimina Chakor. Om tijdens de Week van het Afval het gesprek aan te gaan met inwoners trekt een mobiele afvalbar de wijken in, wordt samen met raadsleden zwerfvuil opgeruimd en vindt er een talkshow plaats in het Forum tijdens de eerste avond van Let’s Gro (op 5 november).

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu