Wereldpremière 'Healing Bells' op carillon Martinitoren in Groningen

Stadsbeiaardier Auke de Boer. Foto: Archief NDC mediagroep

Op Werelddag voor Culturele Diversiteit, Dialoog en Ontwikkeling (21 mei) spelen beiaardiers in de hele wereld klokslag 12.00 uur ‘Healing Bells’. Auke de Boer, beiaardier van de Martinitoren in Groningen, is een van hen.
Lees meer over
Stad

Healing Bells is een creatie van de Nederlandse onderzoeksjournalist Jet Schouten en beiaardier/ componist Pamela Ruiter-Feenstra. Schouten suggereerde dat de klaagzang van het Oekraïense volkslied Plyve Kacha passend was om degenen te herdenken die hebben geleden en zijn gestorven aan de coronapandemie. Ruiter-Feenstra bewerkte Plyve Kacha voor carillon.

Healing Bells beleeft 21 mei zijn wereldpremière.

‘Naast diegenen staan die dierbaren hebben verloren’

‘We erkennen de gezondheidswerkers, die zichzelf riskeren om voor anderen te zorgen, ondanks de tekorten aan testkits, maskers en ventilatoren. Wij rouwen om mensen van Aziatische afkomst wereldwijd die het doelwit zijn (geweest) van racisme en xenofobie’, schrijven Schouten en Ruiter-Feenstra in een persbericht.

‘We bieden Healing Bells aan om naast diegenen te gaan staan die dierbaren hebben verloren maar ook om van ons te laten horen aan alle mensen in isolatie.’

Auke de Boer voert het werk om 12.00 uur uit op het carillon van de Martinitoren. Hij vult dit aan met muziek rond het thema bloemen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
Coronavirus
menu