Werk-leerbedrijf iederz verhuist naar Bornholmstraat

Foto: Archief DVHN

Iederz, het sociale werk en en -leerbedrijf van de gemeente Groningen, verhuist naar een nieuwbouwlocatie aan de Bornholmstraat in Groningen.
Lees meer over
Stad

Reden voor de verhuizing is dat de huidige panden van iederz (aan de Peizerweg en de Van der Hoopstraat) gedateerd zijn en op korte termijn groot onderhoud vereisen. Daarnaast biedt de nieuwe locatie de mogelijkheid voor een uitbreiding van iederz’ aanbod. ‘Iederz ontwikkelt zich van een organisatie met alleen beschutte werkplekken naar een leer-werkorganisatie die gericht is op werk én ontwikkeling met een grotere diversiteit aan werkzaamheden. Dit is een mooie ontwikkeling maar op de huidige locaties is er niet genoeg ruimte voor,’ meldt de gemeente.

Bouw

Voor de herhuisvesting van iederz aan de Bornholmstraat vraagt het college van B&W aan de raad een krediet van € 39.7 miljoen. De aanbesteding voor de bouw van het complex gebeurt in november 2020. De bouw van het gebouw moet beginnen na de zomer in 2021. De definitieve verhuizing naar de Bornholmstraat vindt naar verwachting eind 2022 plaats.

De oude locatie van iederz aan de Peizerweg wordt overgenomen door het OV-bureau voor uitbreiding van de busremise.

Nieuws

Meest gelezen

menu