WerkPro begint opleidingstraject voor mensen uit de stad Groningen zonder diploma

Foto: WerkPro.

WerkPro heeft samen met het Noorderpoortcollege een opleidingstraject ontwikkeld, ‘Het Gilde’, voor mensen die geen startkwalificatie of diploma hebben en een uitkering van de gemeente Groningen.

WerkPro biedt mensen die op eigen kracht de weg naar werk niet kunnen vinden een werkplek. De stichting heeft meerdere werkbedrijven in de stad, waaronder het Simplon Jongerenhotel en brouwerij De Prael aan het Boterdiep, de GoudGoed-kringloopwinkels aan het Damsterdiep en de Protonstraat, en Refide Bikes op het Zernikecomplex.

Met Het Gilde wil WerkPro mensen die dat willen en kunnen iets meer te bieden, zo meldt de stichting. Het Gilde start in het nieuwe schoolseizoen en duurt tot juni 2022.

16 tot 20 mensen

‘Er wordt door een deel meedoen en een deel scholing ingezet op drie werkterreinen: mobiliteit (vervoer, logistiek), stewards en basisbeveiliging, en fietsherstel. Het is de bedoeling dat een klas van 16 tot 20 mensen start in september.’

Geen startkwalificatie of diploma

Het Gilde is bedoeld voor mensen die geen startkwalificatie of diploma hebben en een uitkering van de gemeente Groningen. Werkervaring wordt opgedaan in de werkplaatsen van WerkPro, de scholing (een dag per week) vindt plaats in een leslokaal van WerkPro aan de Protonstraat 6 in Vinkhuizen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu