Werkmanbrug in Groningen glimt na onderhoudsbeurt weer als vanouds

De H.N. Werkmanbrug bij het Groninger Museum in Groningen ziet er weer fris geverfd uit, en is dat ook. Vrijdag ronden de coaters hun werk af. Foto: DvhN

Fietsers en voetgangers hebben vrijdagmorgen de H.N. Werkmanbrug in Groningen weer in gebruik genomen. Hij was vier dagen afgesloten voor een onderhoudsbeurt.

De mannen van Sealteq die de nieuwe coating aanbrachten, zijn vrijdag nog met de afwerking van die klus bezig. Dat levert hen aardig wat complimentjes op van voorbijgangers die enthousiast reageren op de frisse hemelsblauwe kleur onder hun voeten -en de ook opgeknapte groene vlakken. Door het gebrek (nog wel) aan geparkeerde fietsen zijn de kleuren beter te zien dan ooit.

Laatset afzettingen

Gebruikers moeten vrijdag nog wel even om de schilders en de laatste afzettingen heen slingeren. Een enkeling durft de brug zelfs nog niet op omdat er nog hekken staan. Is ‘ie al klaar? Ja dus. De schilders hebben de eerste fietssporen ook al weer ontdekt, maar dat calculeren ze in. ,,Zo gaat dat.’’

De onderhoudsbeurt van de brug, de belangrijkste verbinding tussen Hoofdstation en binnenstad van Groningen, was vervroegd vanwege de coronacrisis. Daardoor hoefden veel minder mensen om te lopen of te fietsen dan gebruikelijk, en hadden de schilders weinig last van voorbijgangers die er met alle geweld toch nog even langs wilden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu