Wethouder Inge Jongman van Groningen trapt campagne 'Deel je zorg' af. Omdat mantelzorgers soms ook een steuntje in de rug nodig hebben

Wethouder Inge Jongman van Groningen (midden) trapte de campagne ‘Deel je zorg, laat weten dat je er bent’ afgetrapt. Foto: Eigen foto

Wethouder Inge Jongman van Groningen heeft dinsdag de campagne ‘Deel je zorg, laat weten dat je er bent’ afgetrapt. Deze campagne richt zich op Inwoners van de gemeente Groningen die langdurig voor iemand anders zorgen en nog niet bekend zijn bij het Steunpunt Mantelzorg van Humanitas Groningen.
Lees meer over
Stad

Het Steunpunt Mantelzorg ziet het vaak gebeuren dat mantelzorgers te veel ballen in de lucht willen houden en daarbij zichzelf wegcijferen. Terwijl mensen die langdurig voor iemand anders zorgen, soms zelf ook even een steuntje in de rug nodig hebben.

Steunpunt Mantelzorg denkt mee

Het Steunpunt Mantelzorg informeert, organiseert bijeenkomsten, houdt persoonlijk contact met mantelzorgers en denkt met hen mee bij het organiseren van praktische hulp.

Nog niet ingeschreven mantelzorgers krijgen bij inschrijving een zogeheten mantelzorgwaarderingskaart - met coupons, waarmee ze iets leuks kunnen ophalen of doen - en (letterlijk) een tas vol boordevol informatie.

De eerste twee tassen werden bij de start van de campagne uitgereikt door Inge Jongman.

Verrassing per post

Mantelzorgers die al wel bekend zijn bij het Steunpunt Mantelzorg van Humanitas Groningen ontvangen dit jaar rondom de Dag van de Mantelzorg (10 november) een verrassing per post. De voor mantelzorgers geplande theatervoorstelling kan door de coronacrisis niet doorgaan.

Nieuws

Meest gelezen

menu