Wie volgt Renée Luth op als stadsdichter van Groningen?

Stadsdichter Renee Luth uit Haren (links) en wethouder Paul de Rook Foto: Peter Wassing

De gemeente Groningen is op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Na twee jaar zit de termijn van de huidige dichter Renée Luth erop en is het aan een nieuwe dichter om de stad te representeren.

De stadsdichter schrijft over gebeurtenissen in Groningen en treedt op bij belangrijke gebeurtenissen in de Stad. Ook brengt hij of zij poëzie onder de aandacht bij inwoners. ‘Het stadsdichterschap is een prachtige manier om poëzie dichter bij de inwoners van Groningen te brengen’, zegt wethouder Paul de Rook (D66).

Jury

Niet iedereen kan stadsdichter worden. De aanmelder moet woonachtig zijn in de gemeente en een ervaren dichter zijn. De inzendingen worden beoordeeld door een jury bestaande uit Petra Broomans (universitair hoofddocent Europese talen aan de RUG), Rob Pronk (voorzitter NOORDWOORD) en Joachim de Vries (creatief producent, bestuurslid TalentWeb Groningen). Na de beoordeling wordt de kandidaat voorgedragen aan het college van burgemeesters en wethouders. Dichters die zich willen aanmelden kunnen dat tot 18 december 2020 doen.

De nieuwe stadsdichter wordt voor twee jaar benoemd. De bekendmaking van de winnaar is op vrijdag 29 januari 2021.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu