Wierden en Borgen levert acht versterkte huurwoningen op in Ten Post

De versterkte woningen in de Johan Rengersstraat in Ten Post. Foto: Eigen foto

In de Johan Rengersstraat in Ten Post zijn dinsdag acht huurwoningen van woningcorporatie Wierden en Borgen opgeleverd. Deze woningen zijn in iets meer dan een halfjaar versterkt. De huurders verbleven in die periode in een wisselwoning.
Lees meer over
Stad

Geveke Bouw, die 17 februari startte met de versterking van de woningen, heeft de wanden van de woningen van binnenuit onder handen genomen. De wandafwerking is in overleg met de bewoners bepaald.

Verder is in elke woning individuele aardbevingsschade hersteld. Ook hebben enkele bewoners de leegstand van hun woning aangegrepen om zelf de vloer te vervangen.

De bewoners zijn vanaf 12 juni gefaseerd in hun versterkte woningen getrokken.

194 woningen versterkt

Met de oplevering van deze woningen heeft Wierden en Borgen inmiddels 194 woningen versterkt in diverse dorpen. Daarnaast bouwde de corporatie acht nieuwe woningen aan de Tammingastraat in Ten Post.

Daar komen in twee fases nog zestien en achttien aardbevingsbestendige nieuwbouwwoningen bij, die in de zomer van 2021 respectievelijk 2022 worden opgeleverd. De voorbereiding hiervoor zijn inmiddels gestart.

Wierden en Borgen werkt bij de versterking van de woningen nauw samen met de gemeente Groningen en Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

Nieuws

Meest gelezen

menu