Wierden en Borgen verduurzaamt en verbetert 150 woningen in gemeenten Groningen en Het Hogeland

Directeur-bestuurder Matthieu van Olffen (rechts) van Wierden en Borgen en regiodirecteur Roelof Faber van Van Wijnen ondertekenden dinsdag de overeenkomst voor de verduurzaming en verbetering van de 150 woningen. Foto: Eigen foto

Wierden en Borgen verduurzaamt en verbetert de komende jaren 150 woningen in de dorpen Bedum, Garmerwolde, Onderdendam, Roodeschool, Ten Boer en Uithuizermeeden.
Lees meer over
Stad
Het Hogeland

Dat doet ze in het kader van het project ‘Duurzaam thuis’, dat de bewoners eindelijk duidelijkheid verschaft. Hun woningen vielen tot 2019 binnen het versterkingsprogramma van de NAM. Vanwege de afbouw van de gaswinning en nieuwe richtlijnen is versterking echter van de baan.

De woningen worden nu verbeterd en verduurzaamd. ‘Alles draait om het verminderen van energieverbruik en verbeteren van het binnenklimaat’, meldt programmamanager Saskia van Lissum in een persbericht.

De werkzaamheden, die worden uitgevoerd door bouwbedrijf Van Wijnen, starten eind 2021. Vanaf dat moment kunnen de bewoners in twee modelwoningen zien hoe hun woningen eruit komen te zien.

Het is de verwachting dat het project in 2023 wordt afgerond.

Nieuws

Meest gelezen

menu