Wierden en Borgen vindt met Jorritsma Bouw aannemer voor sloop en bouw woningen in Nije Buurt in Ten Post

Reinier Bron en Henk Rozema van Jorritsma Bouw (links) en Matthieu van Olffen en André Giezen van Wierden en Borgen. Foto: Eigen foto

Woningstichting Wieren en Borgen heeft met Jorritsma Bouw een overeenkomst gesloten over de sloop van achttien en bouw van zestien woningen in versterkingswijk de Nije Buurt in Ten Post.
Lees meer over
Stad

In de Jan Zijlstraat worden zes flexibele woningen, met slaapkamer en badkamer op de begane grond, en vier grote eengezinswoningen gebouwd. In de Oldenhuisstraat worden zes grote eengezinswoningen gebouwd.

Wierden en Borgen heeft de plannen voor de nieuwbouw in overleg met de huurders ontwikkeld. Die huurders zijn ook betrokken bij de keuze voor de Friese aannemer.

Huurder naar tijdelijk onderkomen

De huurders van de te slopen woningen verhuizen in september en oktober naar hun tijdelijke onderkomen. Daarna starten de voorbereidingen voor de sloop.

De bouw start in het eerste kwartaal van 2021. De oplevering wordt in september 2021 verwacht.

Versterking vijftig woningen

Wierden en Borgen leverde in juli al acht versterkte woningen op in de Johan Rengersstraat. Een jaar eerder werden in de Tammingstraat acht aardbevingsbestendige woningen opgeleverd.

In twee fases komen daar nu nog zestien en achttien nieuwe aardbevingsbestendige woningen bij, die in de zomer van 2021 respectievelijk 2022 worden opgeleverd.

Uiteindelijk zijn alle vijftig huurwoningen van Wierden en Borgen in de Nije Buurt aardbevingsbestendig en zoveel mogelijk energiezuinig.

Nieuws

Meest gelezen

menu