Woonborg bouwt 31 sociale huurappartementen naast nieuwe fiets- en voetgangerstunnel in Haren

Impressie van de nieuwe woonblokken in Haren.

Woningcorporatie Woonborg bouwt 31 sociale huurappartementen aan de Walstroweg in Haren. De appartementen zijn geschikt voor een-en tweepersoonshuishoudens. De appartementen moeten begin 2022 klaar zijn.
Lees meer over
Stad

De appartementen komen in twee woonblokken - Het Perron Zuid en Het Perron Noord - direct naast de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel die het centrum van Haren verbindt met de wijk Oosterhaar.

De woonblokken zijn ontworpen door De Unie Architecten. Bouwbedrijf Kooi begint in januari 2021 met de voorbereiding van de bouw.

De appartementen zijn bedoeld voor woningzoekenden van 23 jaar en ouder. ‘Als je alleen woont of met z’n tweeën en je zoekt een appartement in Haren, dan biedt dit een mooie kans’, stelt directeur Esther Borstlap van Woonborg. ‘Ik verwacht dat deze nieuwbouw veel mensen zal aanspreken. De aannemer begint op korte termijn, alle voorbereidingen zijn klaar. De verhuur starten we in februari 2021.’

Sloop flat Woonborg

Het nieuwbouwproject is in nauw overleg met de voormalige gemeente Haren tot stand gekomen. Al in 2011 werden hierover de eerste afspraken gemaakt. Het plan van de gemeente om een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel aan te leggen, betekende destijds namelijk de sloop voor een flat van Woonborg op die plek.

Woonborg greep de stedenbouwkundige aanpassingen aan om een plan uit te werken met nieuwe energiezuinige appartementen die aansluiten bij de wensen van de doelgroep van nu.

Nieuws

Meest gelezen

menu