Woontorens Atlas en House of Groningen goed voor 383 woningen op oude plek GAK-kantoor in Paddepoel

De officiële start van de bouw vond plaats in aanwezigheid van wethouder Roeland van der Schaaf. Foto: Siese Veenstra

In de stad-Groninger wijk Paddepoel is vrijdag de bouw van de woontorens Atlas en House of Groningen officieel afgetrapt. De woontorens worden gebouwd op de plek van het ‘oude’ GAK-kantoor, tussen de Dierenriemstraat en de Zonnelaan. Ze krijgen samen 383 sociale huur- en vrije sectorwoningen.
Lees meer over
Stad

De 55 meter hoge Atlas van Nijestee krijgt 17 verdiepingen. In de toren komen 224 semi-zelfstandige wooneenheden voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar.

Elke wooneenheid/ slaapkamer krijgt een eigen badkamer en pantry. Per 7 kamers delen de bewoners een keuken, woonkamer en balkon.

Alle woningen zijn bestemd voor de sociale huur.

House of Groningen

House of Groningen van Curlew krijgt 23 verdiepingen. In de 70 meter hoge toren komen 131 sociale huurwoningen (2-kamerappartementen) en 28 vrije sector woningen (3-kamerappartementen).

De appartementen in House of Groningen worden verhuurd aan ‘young professionals’, jongeren die aan het begin van hun wooncarrière staan.

WarmteStad

Beide woontorens worden zonder gasaansluiting gebouwd. Ze worden aangesloten op het netwerk van WarmteStad voor de verwarming en warm water.

Nieuws

menu