World Press Photo-tentoonstelling mét lokaal antwoord in Synagoge Groningen

World Press Photo of the Year: 'Crying Girl on the Border'. Foto: John Moore, Getty Images

De World Press Photo-tentoonstelling in Synagoge Groningen gaat dit jaar vergezeld van een ‘lokaal antwoord’ op deze wereldberoemde persfototentoonstelling: ‘Solutions: Energy’. Deze duotentoonstelling loopt van vrijdag 15 november tot en met zondag 8 december.
Lees meer over
Stad

De World Press Photo-tentoonstelling toont de beste en meest indringende persfoto’s uit 2019; 150 foto’s van 43 persfotografen uit 25 landen.

Deze foto werden geselecteerd uit de bijna 80.000 foto’s die werden ingezonden voor de World Press Photo Contest 2019.

De jury zocht naar relevante, unieke en onvergetelijke beelden. Daarom richten persfotografen zich op dringende kwesties als massamigratie, klimaatverandering en persvrijheid.

‘Solutions: Energy’

Op verzoek van curator Andrea Hooymans van NonFiction Photo (voorheen stichting World Press Photo Groningen) maakten drie noordelijke fotografen een lokaal ‘antwoord’ op de persfototentoonstelling.

Onder het mom van ‘local solutions to global problems’ (lokale oplossingen voor mondiale problemen) presenteren Annemarijn Vlinder, Frank Nuiver en David Vroom eigen werk.

(Tekst leest door onder de foto)

Deze beeldverhalen gaan in op de actuele energiethematiek, voorbij de gaswinning. Zo fotografeerde Vroom bij de Energy Academy van de Rijksuniversiteit Groningen.

Academy Programma

Speciaal voor hen die graag de verhalen achter de persfoto’s willen weten, presenteert NonFiction Photo het Academy Programma . Met lezingen, rondleidingen en een ‘International Student Night’.

Deelnemers komen meer te weten over visuele journalistiek en ‘visual storytelling’.

Nieuws

menu