Zeilclub De Twee Provinciën in Groningen viert 110-de verjaardag

De Vereniging Watersport De Twee Provinciën (VWDTP) viert z’n 110-de verjaardag met een open dag op zaterdag 25 september. Maar er staat nog veel meer op stapel de komende weken.

VWDTP organiseert de komende weken drie grote activiteiten.

VWDTP organiseert de komende weken drie grote activiteiten.

Op die dag kunnen belangstellenden (tussen 11 en 16 uur) kennis maken met watersporten als: zeilen, roeien, (open water) zwemmen, suppen en surfen. Het maakt niet uit hoe oud je bent.

Op het terrein staan diverse informatiestandjes en zijn er korte presentaties over de veiligheid op en aan het water en de geschiedenisen de toekomst van het Paterswoldsemeer. Het terras is open en voor (kleine) kinderen zijn er op het terrein speciale activiteiten.Vanaf 16.00 uur volgt een besloten deel van de lustrumdag voor de leden van de vereniging.

De open dag vormt het sluitstuk van een serie activiteiten die de komende weken op stapel staan bij VWDTP. Achtentwintig augustus is het weer zover: de Stadjers herdenken het Gronings ontzet, maar op het Paterswoldsemeer hebben ze wel wat anders aan hun hoofd.

Vanaf 1932 is daar rond 28 augustus nog een jaarlijks terugkerend evenement: de Rabenhaupt Regatta: zeilwedstrijden op hetPaterswoldsemeer. Dit jaar is het een nationaal evenement voor de Laser en de Sailhorse. Naast de Sailhorse, de Laser en de 16m2 (spreek uit: zestienkwadraat) zullen in het weekend van 28 en 29 augustus nog meer klassen op het water verschijnen. Het belooft een mooi spektakel te worden op het Paterswoldsemeer en een drukte van belang bij watersportvereniging VWDTP. Op zaterdagmorgen 28 augustus klinkt om 11:30 uur het eerste startschot en op zondagmiddag zullen om 17 uur de kampioenen worden gehuldigd.

Vervolgens wordt het meer op 18 en 19 september overgenomen door surfplanken. Leden die nu een dagje ouder zijn, waren in de jaren tachtig fris en fruitig en stortten zich massaal op het windsurfen. Op zaterdag 18 en zondag 19 september herleeft deze periode met de vijfde Windsurfing Courseracing & Marathonrace. Een kleurrijk surf-evenement met drie tot vijf wedstrijden, in wedstrijd- en recreatieklasse. Ook niet-leden zijn van harte welkom om kennis te maken met VWDTP en deel te nemen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu