Zestigjarig openluchtspel Roderwolde hoopt op veel publiek

De repetities zijn al begonnen.

Dit jaar bestaat het openluchtspel Roderwolde 60 jaar, maar er wordt voor de 59ste keer onder het bladerdak van de mooie rode beuk in het openluchttheater een toneelstuk opgevoerd door de bewoners van Roderwolde.
Lees meer over
Noordenveld

In 2020 is er door de coronapandemie geen opvoering geweest van het openluchtspel in Roderwolde. Het afgelopen jaar is benut om weer verbeteringen door te voeren, onder andere aan de geluidsinstallatie. Verder is er een mobiele verkoopwagen aangeschaft voor de verkoop van versnaperingen voorafgaand aan de voorstelling en tijdens de pauzes.

Gelukkig was er al een passend stuk gekozen dat in 2020 zou worden opgevoerd. Dit maakte het voor 2021 wat makkelijker, er was geen zoektocht nodig naar een geschikt stuk.

Beperkte bezoekerscapaciteit

Het was lang onduidelijk hoeveel bezoekers er, vanwege de coronamaatregelen, toegelaten zouden kunnen worden. Mede in overleg met de spelersgroep is toch besloten door te gaan met de voorbereidingen. Ook onder de vrijwilligers was er de bereidheid om ondanks de onzekerheden dit 60ste jaar er voor de 59ste keer voor te gaan.

Vooralsnog is er gerekend met een beperkte bezoekerscapaciteit met in achtneming van de coronarichtlijnen. Hopelijk komt er nog een versoepeling en kunnen er meer mensen een toegangsbewijs kopen.

De uitvoeringen zijn op 27, 28, en 31 augustus en 1 september in Roderwolde. Het theater ligt aan de Pastorielaan tegenover de kerk. Alle voorstellingen beginnen om 20.30 uur.

Stuk over dorpsfeest

Het stuk gaat over een dorpsfeest. De verschillende buurten wordt gevraagd om mee te doen aan het feest. Naar eigen inzicht mag er een praalwagen worden gemaakt of een mooie straatversiering. De winnaars maken kans op een reis naar Euro Disney Parijs.

Hilbert heeft een aantal buurtbewoners opgetrommeld om bij hem in de schuur te komen werken aan hun aandeel. Moeder Trees aanschouwt alles nukkig en houdt de boel scherp in de gaten. Broer Koos pakt het heel anders aan in zijn buurt en daar is niet iedereen van gecharmeerd….

Maar de handen worden uit de mouwen gestoken. Er wordt niet alleen hard gewerkt….er lijkt iemand roet in het eten te gooien. Zou er nou serieus iemand de boel saboteren? Uiteindelijk wordt duidelijk hoe de vork in de steel zit.

De kaartverkoop start op 15 augustus via de website van het openluchtspel, Primera in Roden en café slijterij Ensing in Peize.

Nieuws

Meest gelezen

menu