Zeven bruggen en zware omstandigheden. 45-ste Gyas-Hunze race door de grachten van Groningen als aftrap van eerste nationale roeiwedstrijd

Historisch beeld Gyas-Hunze race Foto: Gyas

Al sinds 1978 wordt de Gyas-Hunze race verroeid dwars door de grachten van Groningen. De wedstrijd staat bekend om zijn 7 bruggen en zware weersomstandigheden. Dit jaar viert deze historische race in het weekend van 26 en 27 februari haar negende lustrum.
Lees meer over
Stad

De 45ste Gyas-Hunze race is de eerste nationale roeiwedstrijd die weer doorgaat. Het bleef lang spannend of de wedstrijd met zo’n 1500 deelnemers uit heel Nederland door kon gaan of niet. Dankzij de versoepelingen is het dan toch mogelijk om de wedstrijd door te laten gaan.

De organiserende commissie van de Algemene Groninger Studenten Roeivereniging Gyas is ontzettend opgelucht en zegt blij te zijn dat ze na de teleurstelling van vorig jaar weer los mogen.

De race is traditioneel de opening van het roeiseizoen voor competitieploegen. Deelnemers van twintig verschillende roeiverenigingen uit het hele land worden in de binnenstad verwacht. Er wordt gestart ter hoogte van de Berlagebrug en de finish is voor een van de andere roeiverenigingen van Groningen, namelijk K.G.R. de Hunze. Roeiend Nederland gaat dus weer met elkaar de strijd aan op het water in het weekend van 26 en 27 februari.

Nieuws

menu