Zilversmid Willem Tredgett viert jubileum en afronden Groninger collectie met langsloopexpositie

De Groninger Brandewijnkom. Foto: Willem Tredgett

Willem Tredgett viert het dertigjarig bestaan van zijn sieradenatelier in de Folkingestraat in Groningen met een ‘langsloopexpositie’. Hij presenteert hierin onder meer de onlangs afgeronde ‘Groninger Brandwijnkom’.

De Groninger Brandwijnkom is het voorlopig laatste werk van zijn Groninger collectie, een serie moderne zilverwerken waaraan Tredgett sinds 1997 werkt en waarvan vijf door nationale en internationale liefhebbers zijn aangekocht..

Tredgett was van plan de kom in te wijden met ‘een feestelijke dronk op dertig jaar vakmanschap en verbeelding’, in combinatie met een groots feest en internationale exposities van zilverkunstenaars.

‘Dat is immers waar de historische brandewijnkom ooit voor bedacht is: het vieren van bijzondere momenten zoals een huwelijk of de geboorte van een kind’, stelt de zilversmid in een persbericht.

Door coronacrisis tijd om Groninger collectie af te maken

De uitbraak van het coronavirus stak echter een stokje voor een dergelijk festijn. Tegelijkertijd kreeg Tredgett door de coronacrisis de tijd om zijn Groninger collectie af te maken.

De beker en enkele andere werken uit de Groninger zilverwerkcollectie staan vanaf vrijdag dagelijks van 13.00 tot 18.00 uur te glanzen in de etalage.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
Coronavirus
menu