Zomeractiviteiten met archeologisch tintje in het Universiteitsmuseum Groningen

Museummedewerker Jan Waling Huisman bij de inrichting van de tentoonstelling. Foto: Archief/ Peter Wassing

Het Universiteitsmuseum Groningen in Groningen heeft enkele zomeractiviteiten georganiseerd rond de tentoonstelling Dig-it-all: Ervaar de archeologie van de toekomst. Deze activiteiten staan de hele maand augustus op het programma.

Zo kunnen kinderen zelf gevonden schatten naar het museum brengen en - met verhaal - laten tentoonstellen in een pop-up museum bij de entree van Dig-it-all . Ze kunnen hun schatten van dinsdag tot en met zondag tussen 12.00 en 17.00 uur langs brengen.

In De Schatten van de Wierde kunnen kinderen, samen met archeologen, door een wierde (of: terp) af te graven, ontdekken wat er zoal te vinden is in de grond.

Verder kunnen bezoekers (van alle leeftijden) elke vrijdagmiddag in augustus in een ArcheoHotspot helpen bij archeologisch onderzoek, leren archeologische objecten na te tekenen, meer leren over dierenbotten of meehelpen bij een beerputonderzoek.

Jubileum Groninger Instituut voor Archeologie

De tentoonstelling Dig-it-all is een eerbetoon aan het 100-jarig bestaan van het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) en toont het gebruik van baanbrekende technologie zoals virtual reality, 3D-reconstructies en drones bij opgravingen en onderzoeken. Ze is mede samengesteld door studenten en docenten van het GIA.

De zomeractiviteiten zijn, met uitzondering van De Schatten van de Wierde , vrij toegankelijk.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu