Samen met

Bewonder de Batmobile met eigen ogen. Superhelden Batman, Superman en Wonder Woman komen naar Forum Groningen 

The Art of DC - The Dawn of Super Heroes in Forum Groningen. Beeld: Forum Groningen

Vanaf 30 juli is de grote internationale tentoonstelling The Art of DC - The Dawn of Super Heroes te zien in Forum Groningen. Een tentoonstelling over de wereld van Batman, Superman, Wonder Woman en andere wereldberoemde DC helden én schurken.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

Expositie The Art of DC – The Dawn of Super Heroes start vanaf 30 juli in Forum Groningen. Dichter bij je DC-superhelden kom je niet. En dit is de kans om geweldige props als de Batmobile in het echt te bewonderen, want na Groningen is de expositie niet meer in Europa te zien.

Batmobile, Jack Nicholsons Jokerpak en Christopher Reeve’s Superman cape

The Art of DC bevat meer dan 160 originele tekeningen en 200 art works van DC’s beroemdste superhelden én schurken, tientallen originele kostuums en rekwisieten uit de blockbuster-films, filmfragmenten en interviews. Zo zie je de ruim drie meter grote Bat Pod uit de Batman-vertolking van Christopher Nolan, de Batmobile afkomstig uit Joel Schumachers film, het Joker-pak van Jack Nicholson, Christopher Reeve’s beroemde Superman-cape en Lynda Carter’s iconische Wonder Woman-kostuums uit de jaren 70.

Van tekeningen tot blockbusterfilms

Ook kostuums en rekwisieten uit recentere films van Zack Snyder, Tim Burton en Christopher Nolan en de film Wonder Woman film van Patty Jenkins zijn te zien. Daarnaast zijn er honderden originele tekeningen, gemaakt voor de klassieke strips, en evenzovele voorbereidende storyboards en artwork van de verschillende bioscoopfilms te bekijken. En uiteraard word je ondergedompeld in filmfragmenten en interviews met acteurs en makers van de superheldenfilms.

Tijdloze superhelden

The Art of DC – The Dawn of Super Heroes is een unieke tentoonstelling die de geschiedenis en mythologische kracht van klassieke superhelden eert. Personages en verhalen die al vele generaties tot de verbeeldingen spreken, waar vele beroemde regisseurs hun tanden in zetten, zijn een vast onderdeel van de populaire cultuur geworden.

De tentoonstelling was eerder te zien in Parijs, waar hij tot stand kwam, Londen, Abu Dhabi, Lödz (Polen), Hong Kong en in vier opeenvolgende steden in Japan (Tokyo, Fukuoka, Osaka en Nagoya). Na Groningen is de tentoonstelling niet meer in Europa te zien.

Tentoonstellingen in Forum Groningen: populaire cultuur

De twee ruime expositiezalen van Forum Groningen zijn geschikt voor uiteenlopende tentoonstellingen: van internationale blockbusters tot kleinere exposities. Bij alle tentoonstellingen ligt de focus op populaire cultuur, technologie of actualiteit. Forum Groningen presenteerde eerder AI: More than Human, The Art of Aardman – Shaun the Sheep and Friends en Game On – 50 years of videogames.

Forum Groningen brengt The Art of DC samen met Art Ludique-Le Musée, DC Entertainment en Warner Bros.

Van 30 juli tot en met 8 januari 2020. Forum Groningen, Nieuwe Markt 1 Groningen. Kaarten zijn beschikbaar vanaf 23 juni, tickets en meer informatie is te vinden op forum.nl/dc

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

Meest gelezen

menu