Samen met

JPG-kunstwerk heeft een onheilspellende diepte dat ontleend lijkt aan een oude mythe. Petra van Kalker exposeert 'De Deur' in Raamgalerie De Prachtvink Groningen

De Deur. Beeld: Petra van Kalker

Petra van Kalker exposeert van 1 tot en met 30 april de digiprent ‘De Deur’ in raamgalerie ‘De Prachtvink’ bij winkelcentrum Vinkhuizen, Platinalaan 505a Groningen.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

‘De Deur’ is een digiprint van 20 cm x 30 cm uit 2022. Petra heeft een ouder schilderij bewerkt met collages en sheets en daar weer een digitaal werk van gemaakt, dat louter bestaat als JPEG.

Het werk krijgt daardoor een onheilspellende diepte dat ontleend lijkt aan een oude mythe. Een getraliede poort lijkt de toekomst af te sluiten, maar achter de poort klaart een helder licht. Twee mensfiguren staan schijnbaar onbewogen voor de deur: staan ze aan de goede of aan de verkeerde kant? Het digitale werk is als PDF verkrijgbaar bij De Prachtvink.

Verfijnd poëtisch figuratief werk

Petra van Kalker (1952) studeerde aan ABK Minerva af in tekenen in grafiek. In de loop van haar meer dan veertigjarig kunstenaarschap ontwikkelde haar werk zich naar verfijnd poëtisch figuratief werk. Haar werk ontstaat associatief, laag na laag en is opgebouwd uit oersymbolen als huizen, boten, vissen, hoofden en handen. De laatste jaren is zij vooral bezig met kleine sculpturen, soms maakt zij uitstapjes naar andere kunstvormen.

De raamgalerie is een expositieruimte die alleen van buiten te bezichtigen is, maar dan wel 24 uur per dag, zeven dagen per week. Tot 23.00 uur is de galerie verlicht. Elke maand wordt er een nieuw kunstwerk van een kunstenaar tentoongesteld.

Meer informatie op prachtvink.blogspot.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

menu