Samen met

Knokken voor een kaartje voor een voorstelling in 1969. Toni Boltini zet de circustent neer op Bloemsingel Groningen

Circus Toni Boltini, Bloemsingel, 1966. Foto: Jos Lange, Groninger Archieven

Circus heeft in de loop der tijd op verschillende plekken gestaan. Grote Markt, Ossenmarkt, aan de kop van de Korreweg, achter de Veemarkthallen aan de Sontweg en nu al weer jaren tegenover stadion Esserberg. Op de foto Toni Boltini in 1969.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

Circus Renz is weer neergestreken aan de Rijksstraatweg. In het weiland bij de Vestdijklaan heeft het zijn tenten opgeslagen. Het circus heeft in de loop der tijd op verschillende locaties gestaan. Rond 1900 op de Grote Markt, in de jaren 50 op de Ossenmarkt en daarna een vrij lange periode op de parkeerplaats aan de kop van de Korreweg. Vervolgens achter de Veemarkthallen aan de Sontweg en nu al weer jaren tegenover stadion Esserberg.

Toni Boltini was niet vies van reclame

De foto betreft het circusterrein op de hoek van de Korreweg en de Bloemsingel. Toni Boltini (portret links) was niet vies van reclame. Deze veranderde hij waarschijnlijk deels naar de plaats die zijn circus aandeed. Zo is op het achterdeel van de gelede bus, die had je toen blijkbaar ook al, de Stad-Groninger koffieproducent Niemeyer prominent aanwezig.

De circusdirecteur wist ook jong publiek aan te spreken door beatmuziek tussen de palen te laten klinken. Daarnaast huurde hij jonge zangers in als Rob de Nijs (portret rechts) en Johnny Lion. Om kaartjes voor de premièrevoorstelling werd dan ook geknokt op de Bloemsingel. Alleen door het inzetten van zijn ‘Arabische arbeiders’ wist Boltini de rust voor de tent te laten terugkeren.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl .

Herinnerings in beeld brengt de geschiedenis van Groningen in beeld door de Groninger Archieven en Museum aan de A (opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum).

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

menu