Samen met

De spreidstand kan ook vanaf de lage! Dit jaar was het bibberen bij de opening van de Papiermolen Groningen. Op 23 april 1978 was de temperatuur gelukkig iets aangenamer

Opening Papiermolen, 23 april 1978. Foto: Persfotobureau D. van der Veen, Groninger Archieven

Zwembad de Papiermolen in Groningen opende begin deze maand frisjes de deuren. Bij de opening op 23 april 1978 waren de temperaturen net iets aangenamer. De geschiedenis van Groningen in beeld gebracht door de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum/Museum aan de A.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode
Stad

Met de temperatuur net boven het vriespunt en sneeuw langs de kant opende zwembad de Papiermolen begin deze maand haar deuren. Enkele fanatiekelingen lieten zich niet terugschrikken door de winterse omstandigheden en trokken de eerste baantjes van het zwemseizoen.

Bij de opening op 23 april 1978 waren de temperaturen buiten het bad iets aangenamer. Met een maximale temperatuur van zo’n zestien graden waagden bijna 500 mensen zich op 23 april aan hun eerste duik. Hoewel het die dag goed ‘dooi’ was kunnen we in de foto zien dat het voor kinderen toch ouderwets bibberen geblazen was. Toch zien we in de achtergrond ook enkelen genieten van de zon. Hiermee bewijst april maar weer eens van alle markten thuis te zijn.

Nodige veranderingen in het zwembad

Voor de opening dat voorjaar was er het nodige veranderd bij het zwembad. Zo werden de hekken bij de uitgang meer in het zicht van de kassa’s geplaatst. Uit ervaring was namelijk gebleken dat kinderen nog wel eens over de hekken binnen probeerden te komen. De aanpassing bleek echter niet vlekkeloos te zijn uitgevoerd. Want ook het naar buiten gaan was volgens het Nieuwsblad van het Noorden niet voor iedereen even makkelijk. Zo meldde de verslaggever dat een wat corpulente dame bijna vast was komen te zitten tussen de hekken.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

menu