Samen met

Koningin Juliana landt in mei 1954 met de regerings-Dakota op Eelde. In Stad gaat ze op werkbezoek bij het nieuwe ‘Vindicat’

4346 - Main11 Foto: Fotobedrijf Piet Boonstra, Groninger Archieven

Koningin Juliana sluit haar tweedaagse werkbezoek af met een bezichtiging van sociëteit Mutua Fides. Het nieuwe onderkomen van studentencorps Vindicat was dat voorjaar geopend aan de oostzijde van de Grote Markt. Herinnerings in beeld brengt de geschiedenis van Groningen in beeld door de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum/Museum aan de A.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

Koningin Juliana landt op dinsdag 25 mei 1954 om 8.55 uur met de regerings-Dakota op Eelde. Voor een werkbezoek aan provincie en stad, zonder haar prins-gemaal Bernhard deze keer. De eerste dag gaan Juliana en haar gevolg naar het Hogeland. De volgende dag sluit zij het tweedaagse bezoek af met een bezichtiging van sociëteit Mutua Fides. Het nieuwe onderkomen van studentencorps Vindicat was dat voorjaar geopend aan de oostzijde van de Grote Markt.

Wuiven op de Grote Markt Groningen

Volgens de krant verscheen de vorstin later nog op het bordes van de sociëteit om het toegestroomde volk op de Grote Markt toe te wuiven. Waarschijnlijk bedoelde de verslaggever het ruime balkon van het pand. De beveiliging was zodanig dat kwajongens op de steiger voor het naastgelegen kantoorpand in aanbouw rustig konden toekijken.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

menu