Samen met

Bomen in de binnenstad Groningen komen en gaan. Tussen beide Markten was in 1980 een groene oase voor voetgangers. Die linde op de hoek staat er overigens nog steeds

Voorjaar Tussen beide Markten, ca. 1980. Foto: Bureau Voorlichting gem. Groningen, Groninger Archieven

De jonge blaadjes van de lindebomen lichten fel op in de namiddagzon. Twee dames wandelen Tussen beide Markten langs de bomen, slenterend richting de Grote Markt. Jassen open, een nieuw seizoen hangt in de lucht. Herinnerings in beeld brengt de geschiedenis van Groningen in beeld door de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum/Museum aan de A.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

Het Nieuwsblad van het Noorden meldt in november 1977 dat er met het planten van linden op het Zuiderdiep een start was gemaakt met de zogenaamde boomplantweken. De uitvoering van het Verkeerscirculatieplan betekende naast minder auto’s ook meer ruimte voor groen en voetgangers. Zo ook het gebied tussen de beide markten dat, zoals de foto toont, vele jaren een groene oase voor voetgangers was.

Nieuwe Waagstraatcomplex

De ontwikkeling van het nieuwe Waagstraatcomplex gooide midden jaren negentig roet in het eten voor de linden. Een linde op de hoek, achter de dames, kreeg gratie en staat er nog steeds.

Terug naar de markt, die ten einde lijkt te komen. Jan Wilner pakt zijn kraam met vleesspecialiteiten in. Over een paar uur zal de stad worden verblijd met het zachte licht van bollantarens.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

menu