Samen met

Van intense en energieke 'performance' in 1969 van Simon Vinkenoog in Groningen naar 'spoken-word' op Museumnacht 2022

Optreden Simon Vinkenoog in Quassi Modo (nu Hemingway’s), zittend v.l.n.r. Waskowsky, Schierbeek, Deelder en Johnny de Selfkicker, 1969. Foto: Fotobedrijf Piet Boonstra, Groninger Archieven

Op een dichtersavond in Politiek Kultureel Kaffee annex bar dancing Quassi Modo aan het Gedempte Kattendiep staat de bewegelijke Simon Vinkenoog in 1969 met onafscheidelijk jointje en vellen papier op het podium.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

Die avond zet de voordrachtskunstenaar ‘met zijn intense en energieke performance met gespreksflarden en visuele indrukken een collageachtig geheel neer’.

Ook Johnny de Selfkicker, met het vermogen om tot in het oneindige dubbele bodems te zien, weet door zijn hoogstpersoonlijke aanwezigheid een extra dimensie aan zijn gedichten toe te voegen.

,,Poëzie, poëzie / als ik in de spiegel kijk / en een glimlach zie”, declameert performance dichter Jules Deelder achter zijn kleine donkere glazen. Tot slot draagt de in Groningen woonachtige schrijver en popart-dichter Riekus Waskowsky niet alleen voor, ook heeft hij het speciale platenprogramma van experimentele muziek voor de avond samengesteld.

Op 10 september Groninger Museumnacht

Komende zaterdag 10 september is de Groninger Museumnacht. Tussen 19.00 en 01.00 uur kun je naar zeven museumlocaties in de stad met elk een dijk van een programma. In Museum aan de A is bijvoorbeeld een spoken-word performance van zeven getalenteerde artiesten onder creatieve leiding van Cissy Joan. De groep Noordstaat-performers zet een show neer vol passie, emotie en verbeelding. Kijk op groningermuseumnacht.nl voor meer informatie en tickets.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl .

Herinnerings in beeld brengt de geschiedenis van Groningen in beeld door de Groninger Archieven en Museum aan de A (opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum).

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

menu