Samen met

Bij de Vreemdelingenpolitie kwam je er in 1987 met smokertje echt niet in. ‘Niet roken’ wordt in meer dan 30 talen aangegeven, waaronder ook die ver van huis: ‘Nait rook’n’

Vreemdelingenpolitie, Rademarkt, ‘Verboden te roken’, 1987. Foto: Gerard Til, Groninger Archieven

Donderdag 7 april is het Wereldgezondheidsdag. Een dag van aandacht voor onze gezondheid. Dat gebeurt al sinds 1950 en is nog steeds nodig. Herinnerings in beeld brengt de geschiedenis van Groningen in beeld door de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum/Museum aan de A.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode
Stad

Het belang van gezondheid is niet te onderschatten. En dat roken zeer schadelijk is al lange tijd algemeen bekend. Het is tegenwoordig heel gewoon dat je op veel plaatsen niet mag roken. In 1987 is dat nog niet zo en het verbod veelal persoonlijk initiatief.

Volgens de foto werkten er in de jaren 80 op de burelen van de Vreemdelingenpolitie alleen niet-rokers. En dat mocht de hele wereld weten. De boodschap ‘Niet roken’ wordt in meer dan 30 talen aangegeven. Een grappige en overduidelijke boodschap voor alle bezoekers, waaronder ook die ver van huis: ‘Nait rook’n’.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

menu