Samen met

Jonge kappers en kapsters in de knel. 'We kunnen bijna geen modellen vinden!'

Gelukkig valt er nog genoeg te lachen voor de kapsters. Jildou Vonk (links) probeert de lippenstift op Esmee Dekens.

Voor studenten aan de kappersopleiding van het alfa College in Groningen is het moeilijk om modellen te vinden. Om aandacht te vragen voor hun probleem knipten ze donderdag gratis in het Forum Groningen.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

Jildou Vonk en Esmee Dekens zitten in het tweede en laatste jaar van de opleiding uiterlijke verzorging aan het Alfa College. De bezoekers van het Forum Groningen melden zich nog niet in groten getale aan en de twee dames doden de tijd door elkaar op te maken. ,,Visagie is een keuzevak. We hebben heel veel keuzevakken: visagie, nagelstyling en sport. Niemand kiest sport, trouwens.”

De twee leggen uit dat het gebrek aan knipmodellen wel een probleem is. ,,Al onze vriendinnen hebben lang haar, dus die kunnen niet.”

,,En er zitten best wat eisen aan het haar.”

,,Voor kleuren mag het niet te lang zijn.”

,,Kale plekken? Liever niet.”

,,Ja, om te oefenen kan het wel, maar met een examen niet.”

De twee hebben iedere week minstens een model nodig. ,,Maar op een gegeven moment ben je wel door je familie heen. Oproepjes op Facebook en Insta leveren weinig op.”

Vandaar dat er donderdag kappersspiegels en -stoelen in het atrium van Groninger Forum stonden. Een enkeling laat zich knippen. Belangrijkste doel van de middag: heel veel mensen erop attent maken dat ze zich gratis kunnen laten knippen bij het Alfa College. Daar bewijzen ze zichzelf én de kappers en kapsters een dienst mee.

Jildou en Esmee in koor: ,,Echt heel erg!”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

menu