Samen met

Kermis en concerten tijdens Koningsdag

De kermis in Haren is los. Foto: Stef Steneker

In Haren zet de kermis Koningsdag kracht bij. In Groningen treden tal van artiesten op. Hoogkerk is dringend op zoek naar bestuursleden om volgend jaar wél weer een Oranjefeest te kunnen organiseren.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

In Haren is het sinds afgelopen weekend al feest. Toen begon de kermis. De Koningsdag in Haren wordt afgetrapt door wethouder Philip Broeksma. Vervolgens is het dorp in de ban van de vrijmarkt. Je kunt rondjes rijden in de Jan Plezier en ‘s avonds is er een concert in de Gorechtkerk van fanfarekorps Juliana uit Hoogezand.

Tegen die tijd is het de bedoeling dat in het Stadspark in Groningen Kingsland langzaam naar een hoogtepunt gaat. Een keur aan artiesten zal dit jaar voor de vijfde keer het Groningse festivalpubliek vermaken. Na afloop een enorm vuurwerk. Tot verbijstering van de Vereniging Stadspark Natuurlijk en de Partij van de Dieren heeft de provincie Groningen een vergunning afgegeven midden in het broedseizoen.

Overdag is overigens ook al het nodig te doen in de Groninger binnenstad. Er is een uitgebreide vrijmarkt, dit jaar weer ouderwets op de singels. En op de Vismarkt treden onder meer The Tibbs op, Mooi Wark, Son Mieux, Kuzo en The Cool Quest. De ochtend begint met een kinderdisco.

In Hoogkerk is er dit jaar geen Oranjemarkt. Er is geen vergunning aangevraagd, meldt de Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk. Ook zijn er geen gegadigden om op de markt te staan benaderd, aangezien niemand wist of het überhaupt mogelijk zou zijn om een Oranjemarkt te houden in deze corona-periode. Maar de voornaamste reden dat er geen Oranjemarkt komt is het feit dat dat de vereniging ondanks vele oproepen nog steeds geen nieuwe bestuursleden en vrijwilligers heeft mogen verwelkomen binnen onze vereniging. De vereniging doet daarom ook een dringend beroep op Hoogkerkers om zich te melden.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

menu