Samen met

Lintjesregen: negentien koninklijke onderscheidingen in de gemeente Groningen

Koninklijke onderscheidingen gemeente Groningen Beeld: Mediahuis Noord

Burgemeester Schuiling reikte vandaag negentien koninklijke onderscheidingen uit ter gelegenheid van de jaarlijkse Lintjesregen.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

Tien Groningers ontvingen de onderscheiding die hoort bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zes personen werden Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Eén persoon was benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en twee personen tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Van de negentien decorandi zijn zes vrouw en dertien man. De jongste decorandus is 42 jaar en de oudste is 80 jaar oud.

Dertien decorandi wonen in Groningen, een in Haren en twee in Ten Boer. Drie decorandi wonen elders, maar krijgen hun onderscheiding voor hun inzet aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.

Bijgaand de namen en bijhorende onderscheidingen

F.H. (Ria) Bijl-Haverdings Lid in de Orde van Oranje-Nassau, S.A. (Sietske) Boekema Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, B.H. (Berend) de Boer Lid in de Orde van Oranje-Nassau, Prof.dr. J.H. (Harry) Garretsen Officier in de Orde van Oranje Nassau, H.W. (Henk) Van Hierden Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, S.F. (Sybrand) Jissink Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, J. (Jurrien) Jongman Lid in de Orde van Oranje-Nassau, H. (Henk) Jonkman Lid in de Orde van Oranje-Nassau, Prof. dr. P. (Pauline) Kleingeld Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, Dr. E.L. (Lies) Korevaar Ridder in de Orde van Oranje Nassau, R.C. (Roelof) Kroon Lid in de Orde van Oranje-Nassau, T. (Sjikke) Mulder Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, G. (Gepke) Nicolai-Bouma Lid in de Orde van Oranje-Nassau, H. (Henk) Oostinga Ridder in de Orde van Oranje-Nassau (Bevordering), W.B. (Wim) van Rink Lid in de Orde van Oranje-Nassau, Prof. dr. J.B.T.M. (Jos) Roerdink Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, C.M. (Tiny) Spanjer Lid in de Orde van Oranje-Nassau, J. (Jaap) Venhuizen Lid in de Orde van Oranje-Nassau, D. (Douwe) Werkman Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

menu