Samen met

Muzikale grootheid Tosca Opdam schittert, als een van de meest opvallende jonge Nederlandse violisten, in Museum De Buitenplaats Eelde tijdens Ogentroost

Tosca Opdam Eigen foto

Op de eerste dag van de nieuwe tentoonstelling Ogentroost - Uit de kunstcollectie van het UMCG biedt Museum De Buitenplaats op 24 april een podium aan violiste Tosca Opdam en pianist Vital Stahievitch.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

Sinds Tosca Opdam in 2011 het Oskar Back Concours won, geldt ze als een van de meest opvallende jonge Nederlandse violisten. De ‘overrompelende muzikale persoonlijkheid’ zoals de Volkskrant haar noemde, ontwikkelde zich tot een avontuurlijk musicus die haar tijd verdeelt tussen Nederland en de Verenigde Staten.

Samen met de in Nederland werkende Wit-Russische pianist Vital Stahievitch brengt Tosca een programma dat u meeneemt van de volle romantiek van Brahms via de Tsjechische tongval van Janácek naar de toen al filmische verbeeldingskracht van een vroeg werk van Korngold.

Tosca Opdam bespeelt een Matteo Gofriller viool uit 1700, haar genereus ter beschikking gesteld door een particulier.

Kaarten zijn te koop via website van het museum of aan de balie van het museum voorafgaand aan concert, mits het niet is uitverkocht.

Voorafgaand aan het concert zal er een speciaal arrangement beschikbaar zijn. Om 16.00 uur kunt u deelnemen aan een low-tea inclusief thee of koffie en verschillende huisgemaakte hapjes. Hiervoor kunt u online losse tickets bestellen.

Aanvang concert 17.00 uur.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

menu