Samen met

Caspomorpark Paddepoel Groningen onthult twee abstracte beelden. Wijkbewoners kiezen voor kunst van hun eigen 'achterbuurman' kunstenaar Derk den Boer

Onthulling kunst in Caspomorpark. Paddepoel Foto: Bert Lanting Fotografie

Bij de planvorming van het park wilden bewoners graag dat er beelden in het park zouden komen en groen. De bewonersinitiatiefgroep nam een kijkje genomen in het atelier van Derk den Boer. Hun oog viel daarbij op twee prachtige (reeds voltooide) abstracte beelden. Deze beelden zijn in het park geplaatst en officieel onthuld.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

Wijkwethouder Berndt Benjamins onthulde onlangs twee beelden van de in Paddepoel woonachtige kunstenaar Derk den Boer. De beelden zijn geplaatst op initiatief van de bewonersgroep CasPoMorpark.

Derk den Boer vindt het fijn dat zijn beelden nu in het park staan: ,,Ik voel me verbonden met dit park en de wijk en ik vind het mooi dat mijn beelden hier nu staan en goed tot hun recht komen”. Wethouder Berndt Benjamins geeft aan: ‘We willen als gemeente graag meewerken aan goede wijkinitiatieven. Zeker als het enthousiasme onder de bewoners zo groot is. Het resultaat is prachtig en geeft maar weer aan dat je met een goede samenwerking veel kunt bereiken”.

Het park en de kunst daarin is het resultaat van een samenwerking tussen bewoners, organisaties en vertegenwoordigers van de gemeente. De partijen werken in Paddepoel al acht jaar samen werken in “cocreatie”. Het CasPoMorpark is een mooi voorbeeld van cocreatief werken in Paddepoel. Derk den Boer hier altijd een voorvechter van geweest. Het is dan ook mooi dat juist deze twee beelden door de bewoners zijn uitgekozen voor hun park. Eén in het groene gras en één onder het schijnsel van de lantaarn.

De stichting ter bevordering van cocreatie in Paddepoel, de woningbouwvereniging Lefier en de bewonersinitiatiefgroep CasPoMorpark waren aanwezig bij de bijeenkomst.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

menu