Samen met

'Het sleutelwoord is opleiden, en dat gaan we doen'. Rijschool uit Groningen gaat met banenmarkt de strijd aan tegen (landelijk) chauffeurstekort

Banenmarkt voor het werven van chauffeurs. Foto: Pixabay

Met een Meet & Greet gaat Oosterpoort Knol Opleidingen aan de Protonstraat Groningen op met een banenmarkt op vrijdag 13 mei van 14.00 tot 18.00 uur de strijd aan tegen het landelijke chauffeurstekort.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

Op deze banenmarkt, beter bekend als de Meet & Greet, brengt Oosterpoort Knol Opleidingen tansport en logistiek bedrijven uit de regio in contact met werkzoekenden of mensen die openstaan voor omscholing tot beroepschauffeur.

Zo worden er presentaties gegeven over de opleiding tot beroepschauffeur en over subsidies. Ook kunnen de bezoekers een proefrit maken in vrachtwagen, bus en lesauto.

Landelijk chauffeurstekort

Het chauffeurstekort is een landelijk en daarom actueel probleem. ,,Veel bedrijven vissen in dezelfde vijver. Chauffeurs worden bij het ene bedrijf weggetrokken om vervolgens elders aan de slag te gaan. Hiermee lossen we het probleem niet op. Het sleutelwoord is opleiden. En dat gaan we doen’‘, zegt Willem Takens, directie Oosterpoort Knol Opleidingen.

Aanmelden kan via de website, het is niet verplicht maar vergroot de kans op een rit in een vrachtwagen, bus of lesauto. Meer informatie vind je op www.oosterpoort.nl/meet-greet .

Oosterpoort Opleidingen Groningen, Protonstraat 5 Groningen

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

menu