Samen met

SOGK met wandeling langs kloosters en kort paasconcert van het Barokensemble van Vrijdag en Gli Limoncelli in de remonstrantse kerk Groningen

Remonstrantse kerk. Foto: SOGK

Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) heeft tweede paasdag 18 april een begeleide wandeling door de stad Groningen. Het thema van de wandeling dit jaar is: (Voormalige) kloosters in Groningen. De wandeling wordt afgesloten met een kort (barok)concert met paasmuziek Dit concert begint om 16.15 uur in de remonstrantse kerk Groningen, de ‘kantoorkerk’ van de SOGK.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

Het concert verklankt de contrasten van het paasfeest, het lijden en het nieuwe begin, de dood en het leven, zoals componisten in de 16e, 17e en 18e eeuw dat hoorden. Een feestelijke lofzang aan de lente van Claude le Jeune staat naast een zelden uitgevoerde paasverhaal in het Platt van Eucharius Hoffmann. Luthers huiscomponist Johann Walter volgt op een Italiaans processielied. Daartussen zijn instrumentale werken van Legrenzi en Hotteterre te horen, alsook het enige overgeleverde stuk van Andrew Parcham, een weinig gehoorde charmante sonate met verrassende wendingen.

Uitvoerenden zijn het Barokensemble van Vrijdag Groningen o.l.v. Tim Veldman en Gli Limoncelli, zangkwartet o.l.v. Jankees Braaksma.

Maandag (tweede paasdag) 18 april, start concert 16.15 uur (deur open 16.00 uur) tot 17.00 uur. Remonstrantse kerk, Coehoornsingel 14 Groningen.

Kaarten reserveren voor het concert via info@groningerkerken.nl of 050-3123569. Mits niet uitverkocht ook nog op de dag zelf aan de deur van de kerk.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

menu