Samen met

Stadse Fratsen - Buitenste duisternis (column)

Prominente D66-leden uit Groningen ontbreken als ondertekenaars van open brief over grensoverschrijdend gedrag. Foto: Bart Maat

Opmerkelijk: prominente Groningse D66-ers die in meer of mindere mate financieel afhankelijk zijn van de partij schitteren door afwezigheid onder de open brief naar aanleiding van een schandaal rond grensoverschrijdend gedrag van een D66-bons en een brisant rapport hierover dat onder de pet werd gehouden.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

Voor vrouwen die elkaar niet steunen is een plekje in de hel. Dat zei Sigrid Kaag een jaar geleden naar aanleiding van allerlei rumoer rond grensoverschrijdend gedrag van mannen jegens vrouwen. Naar nu blijkt (uit een onderzoek van de Volkskrant ) houdt dezelfde Kaag al een jaar een rapport onder de pet over een jonge D66-medewerkster die zou zijn gestalkt en bedreigd door een D66-bons.

De vijf Groningse ondertekenaars hebben een betrekking buiten de partij

Aanleiding voor inmiddels meer dan 200 D66-leden om in een open brief complete opening van zaken te vragen. Opmerkelijk: op maandagmiddag durfden slechts vijf Stadse D66-ers deze brief te ondertekenen. Het gaat om drie gewone leden, Jellie Tiemersma, die de Els Borstprijs won en om Martien de Vries, voorzitter van D66 in de gemeente Groningen. Alle vijf hebben ze een betrekking buiten D66.

Waar zijn de prominente Groningse D66-ers?

De grote vraag is nu: waar zijn de andere min of meer prominente D66-leden die onze stad huisvest? De partij heeft na de laatste raadsverkiezingen vijf raadsleden. D66 heeft een wethouder in het stadsbestuur, een senator in de Eerste Kamer en een Tweede Kamerlid. Al deze D66-ers zijn voor hun inkomen (geheel of deels) afhankelijk van de partij en schitteren door afwezigheid op de lijst met ondertekenaars. Het zou kunnen dat ze allemaal ondergedompeld waren in allerlei dampende Paasactiviteiten waardoor ze niet aangesloten zijn geraakt op het protest binnen de partij. Het zou ook goed kunnen dat iedereen die ook nog maar iets wil binnen de partij het wel uit het hoofd laat om Kaag tegen de haren in te strijken.

Want voor vrouwen die elkaar niet steunen is een plekje gereserveerd in de hel, het heeft er alle schijn van dat D66-leden die de partijtop tegen zich in het harnas jagen mogen vrezen dat, om met de evangelisten Lucas en Mattheüs te spreken, er voor hen slechts plek is in de buitenste duisternis waar het geween klinkt en het tandengeknars.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

menu