Samen met

Poëzie, jongleren met ballen en pittige vrouwelijke hiphop. Na twee jaar studentenkamers van stille eenzaamheid keert Stukafest terug in Groningen

Stukafest Groningen keert weer terug in de binnenstad van Groningen Foto: Stukafest Groningen

Na twee jaar is Stukafest - fysiek - weer terug in Groningen. Op 26 maart kunnen studenten, stadjers en cultuurliefhebbers weer genieten van knallende optredens in veertien studentenkamers.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

Van een interactieve jongleerdans met LED ballen en poëzie over psychoses tot aan krachtige vrouwelijke hiphop; op Stukafest kan het allemaal. Bijna alle acts zijn dit jaar van Groningse bodem, dus Stukafest is de perfecte kans om te ontdekken wat cultureel Groningen te bieden heeft.

Stukafest kent verschillende cultuurdisciplines

Na een online festival vorig jaar, barst Stukafest 26 maart los in haar fysieke vorm in 14 studentenkamers rond het centrum van Groningen. Er is keuze uit 14 acts uit verschillende cultuurdisciplines, dan kun je denken aan: muziek, dans, theater of spoken word. Als bezoeker kun je je eigen route uitstippelen langs jouw favoriete acts. Er zijn 3 rondes met optredens die je zelf kunt samenstellen. Tussen de optredens door fiets je door Groningen naar de volgende artiest. In elke kamer staat je weer een heel andere ervaring te wachten, maar één ding is zeker: intiemer dan dit wordt het niet.

Tickets worden verkocht via ticketshop stukafest .

Bijzondere intieme setting

Stukafest wordt sinds 2006 georganiseerd in het mooie Groningen. Het festival kenmerkt zich door de bijzondere setting waarin het plaatsvindt. Stukafest probeert elk jaar weer haar publiek in contact te brengen met verschillende kunstdisciplines in een intieme omgeving (woonkamers/studentenkamers).

Zo is Stukafest een interdisciplinair en multidisciplinair festival. In een slaapkamer een mooie theatervoorstelling bijwonen; een punkbandje aanschouwen tussen stapels bierkratten en studieboeken; een dansvoorstelling onder een hoogslaper; of een poëzielezing aan de keukentafel: je kunt het zo gek niet bedenken tijdens Stukafest. Normaalgesproken is er na 3 rondes een tof eindfeest in een van de mooie podia die Groningen rijk is. Dit zal dit jaar in Simplon plaatsvinden maar is wegens de eerdere coronamaatregelen uitgesteld naar eind mei. Bezoekers hebben wel alvast de kans om voor dit feest kaartjes aan te schaffen.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

menu